in

Globalworth a obtinut in premiera un credit de la Bank of China

Compania Globalworth, ai carei chiriasi sunt aproape toate multinaționalele din România, a obținut un credit de tip revolving în valoare de 200 de milioane de euro de la o grupare formata din șapte bănci, dintre care două românești. Din grupare face parte și Bank of China, una dintre cele mai mari banci din lume, care sprijina în premieră un investitor cu activități în România.

Creditul obtinut de Globalworth se deruleaza pe o perioada de 4, 5 ani și are opțiunea de a crește cu 50 de milioane de euro. Investitorul considera că împrumutul îi oferă flexibilitate si libertate în proiectele de dezvoltări imobiliare pe care le are în desfasurare în România și Polonia.

Creditul a fost posibil datorita J.P. Morgan, iar printre băncile participante se numara Banca Transilvania, Bank of China, BRD Groupe Societe Generale, Deutsche Bank, JPMorgan Chanse, Intesa Sanpaolo și Raiffeisen Bank International.

Bank of China se afla la prima acțiune de acest fel. În vara acestui an, banca chineză a început recrutările de manageri pentru România, avand intenția de a deschide un sediu la București. Chinezii au trimis o notificare catre BNR spunand că vor să ofere servicii direct pe teritoriul României.

La sfârșitul primului semestru din acest an, gradul de îndatorare al companiei Globalworth era de 36,5%, foarte aproape de limita de 40%, limita autoimpusă de companie, însă 81% din împrumuturile obtinute sunt fără gaj.

De asemenea, compania a anunțat recent că este în due diligence pentru achiziția unor proprietăți din Romania, cu o valoare ce depaseste 300, motiv pentru care investitorul va realiza o majorare de capital.

Compania a incheiat un parteneriat cu Global Vision, firma apartinand lui Sorin Preda, impreuna cu care va dezvolta doua proiecte logistice in Chitila si Constanta.

Sursa foto: Globalworth.com