in

Fostă reşedinţă de protocol a familiei Ceauşescu este scoasa la vânzare pentru un pret care porneste de la 2,7 milioane de euro

Casa Neuman, locuinta privată din Arad, care a apartinut celei mai prestigioase familii din istoria oraşului şi care a fost folosită după confiscarea de comunişti ca reşedinţă de protocol de familia Ceauşescu, este scoasă la vânzare pentru suma de pornire de 2,7 milioane de euro.

Clădirea a fost construita între anii 1925 şi 1926 si a fost Casă de Oaspeţi a judeţului Arad, dar din anul 2000 a fost retrocedată moştenitorilor.

Aceasta a fost estimată de Artmark între 3 şi 3,5 milioane de euro. Casa Neuman este situata pe strada Horia, de-a lungul timpului a atras numeroşi oameni de afaceri, artişti sau şefi de stat.

Casa are structura în formă de U, cu faţada principală evidentiata de o intrare neoclasică grandioasă, cu fronton şi patru coloane. Interiorul păstrează stilul secolului trecut, adica vitralii viu colorate, migălos lucrate, sculpturi în lemn, stucaturi alambicate, şeminee şi alte elemente decorative.

 

Sursa foto: newstrack.ro