in

Cea mai mare tranzactie imobiliară din acest an. Shikun & Binui, coordonat de un comerciant de diamante, tranzactioneaza Hermes Business Campus

Dezvoltatorul israelian Shikun & Binui, coordonat de comerciantul de diamante Naty Saidoff, a semnat o scrisoare de intenție exclusivă pentru cumpararea Hermes Business Campus, complexul de birouri din Pipera, de la investitorul belgian Atenor, contra sumei de 150 milioane de euro. Pana la acest moment, este cea mai mare tranzactie imobiliara din acest an.

Hermes Business Campus este primul proiect imobiliar din România dezvoltat de Atenor. Complexul de birouri este format din trei cladiri si este construit pe o parte din terenul fostei fabrici Electronica din Pipera, cu o suprafață de aproximativ 76.000 metri pătrați. Printre investitorii interesati de achizitionarea complexului s-a numarat si banca de investitii Morgan Stanley, dar intelegerea nu a avut loc.

Complexul are 30 de chiriași, printre care se numara Ambasada Olandei, Genpact, Luxoft, DB Schenker, Idea Bank și Lavalin.

„Am semnat o înțelegere pentru achiziția unei clădiri de 76.000 de metri pătrați pe care intenționăm să o cumpărăm după ce facem toate demersurile juridice. Este un pas foarte mare pentru noi. Este o investiție mare, de circa 150 milioane de euro, care nu se face în fiecare zi“, a declarat Favi Stelian, Country Manager al Shikun & Binui în România.

Tranzacția urmează a fi perfectata cu ajutorul firmei Point Development, firma deținută tot de Shikun & Binui.

Sursa: Profit.ro