in

Tranzactie de peste 20 de milioane de euro. Cladirea simbol a BCR urmeaza a fi preluata de catre un investitor arab

Banca Comercială Română, printre cele mai mari instituții bancare din țară, se afla în proces de due diligence cu un investitor de origine arabă pentru tranzactionarea fostului sediu central, cladirea simbol a BCR, situata in Piata Universitatii, scos la vânzare în primăvara anului 2019 la un preț care depaseste 20 milioane de euro.

Imobilul are o suprafata de aproximativ 16.000 mp, iar de tranzactionarea lui se ocupa JLL Romania, compania de consultanta care mediaza si vanzarea hotelului Hilton Garden Inn al investitorilor lituanieni de la Apex Alliance tot catre un grup de investitori din Orientul Mijlociu.

„Clădirea BCR a stârnit un interes excelent. Interesul va fi reflectat și în preț. Cel mai probabil, se va vinde pentru un hotel. În curând, se va tranzacționa și Hilton Garden Inn. Ambele tranzacții sunt destul de avansate. E posibil ca și celelalte hoteluri ale Apex din București să fie vândute către același cumpărător, dar noi ne ocupăm separat de tranzacționarea hotelului din Centrul Vechi. Rămâne de văzut dacă la sfârșit va rămâne un singur cumpărător. În general, cei care cumpără astfel de produse au experiență cu hoteluri. Hotelurile nu sunt o clasă de active pentru începători. Interesul a fost dintr-o arie geografică foarte largă: Europa, Orientul Mijlociu, din regiunea noastră, locali“, a declarat Andrei Văcaru, head of capital markets din cadrul JLL Romania.

Cele doua tranzactii urmeaza a fi incheiate anul acesta, asa se asteapta Andrei Vacaru.