in

Cladirea rușilor din piața Charles de Gaulle a fost subînchiriată de la Horia Bejan, fost director în Ministerul Economiei și controversatul om de afaceri Boris Golovin de către fiul lui Antonie Iorgovan

Afaceristul Antonie-George Iorgovan este aproape de finalizarea renovarii cladirii Bizantin, care este monument istoric, cladire ce apartine reprezentantei comerciale ruse, situata in Piata Charles de Gaulle. La finalul renovarii, urmeaza a se deschide o clinica apartinand retelei medicale Regina Maria.

Proiectarea imobilului s-a facut în perioada interbelică de arhitectul Marcel Iancu și a fost ocupat de secția comercială a Ambasadei Ruse, iar după Revoluție a fost abandonat.

Proprietatea are o suprafață utilă de circa 3.400 de metri pătrați și ocupă un teren de circa 4.200 de metri pătrați. Insa din anul 2000, clădirea se afla în proprietatea reprezentanței comerciale a Federației Ruse, in urma unui contract de vânzare-cumpărare din 1945. In cartea funciară este notat faptul că statul român nu recunoaște preluarea unilaterală făcută de Federația Rusă asupra patrimoniului fostei U.R.S.S.

La finalul anului 2016, atunci cand cladirea era destul de degradata, aceasta a fost inchiriata de la rusi, pentru o perioada de 10 ani, de catre Global Energy Investment.

Aceasta firma apartine lui Constantin Horia Bejan, Htema Nelea si Boris Golovin. Imediat după ce a fost inchiriata, proprietatea a fost subînchiriată mai departe către firma Duma Imob Development, care până în 2017 îi avea printre asociați pe Antonie-George Iorgovan, Boris Golovin, Andrei Muraru și Aurel-Victor Dumitru. Acum, Antonie Iorgovan este singurul asociat al firmei.

În vara anului 2017, firma lui Iorgovan a subînchiriat la rândul său 615 metri pătrați din suprafața imobilului către o firmă deținută proprietarii restaurantului Potcoava.
Anul trecut, Antonie Iorgovan a subinchiriat din acelasi imobil 364 de metri patrati catre o firma a sirianulul Al Attar Khaldoun, fost partener de afaceri al lui Dan Diaconescu.

Sursa: Profit.ro