in

Investitorii israelieni de la Longbridge revin în România. Investiție în construcția unui complex rezidențial

Longbridge, un grup de investitori israelieni, cunoscut pe piata romaneasca pentru o tranzactie majora realizata inainte de criza imobiliara, a revenit recent in Romania pregatind construirea unui complex rezidential cuprinzand peste 1.000 de apartamente pe un teren din Bucuresti, teren pe care George Padure, fostul primar al Sectorului 1, a esuat cu Sigma Residence, tot un ansamblu rezidential.

In anul 2008, grupul de investitori coordonati de Henry Dan Solomon, au atras atentia cand au tranzactionat cu actualul Immofinanz cinci terenuri in suprafata totala de 30 de hectare, printre care se numarau fostele platforme industriale Ventilatorul si Rocar, tranzactie ridicata la circa 200 de milioane de euro.

In Toamna anului 2018, Immofinanz a vandut terenul Ventilatorul, impreuna cu o cladire de birouri, catre One United, pentru suma de 39 milioane de euro. One United si-a propus sa dezvolte un proiect care include aproximativ 700 de cladiri de birouri, cat si apartamente.

Terenul Rocar, cu o suprafata de 18 hectare, este singurul care a ramas la Immofinanz.

Dupa opt ani de pauza, Longbridge s-a hotarat sa isi faca aparitia din nou pe piata romaneasca si sa isi refaca portofoliul de investitii din Romania. Tocmai de aceea, a depus la sediul Primariei Municipiului Bucuresti o cerere pentru aprobarea unui Plan Urbanistic Zonal, in scopul realizarii unui complex rezidential alcatuit din 10 cladiri de 5 pana la 11 etaje si o suprafata desfasurata de aproape 100.000 mp.

Proiectul ar urma sa se construiasca pe un teren pe care George Padure initiase inainte de criza ansamblul Sigma Residence, proiect care a fost gajat la Bank of Cyprus. Insa, fostul primar a fost una dintre primele victim ale crizei imobiliare, intrand in insolventa.