in

Ansamblu rezidențial dezvoltat de omul de afaceri Dorin Mateiu pe un teren de la Țuca, Zbârcea și Asociații

Dorin Mateiu, unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri din Romania, are in plan sa construiasca un ansamblu rezidential pe un teren achizitionat de la avocatii Tuca, Zbarcea si Asociatii, teren situate pe malul lacului Grivita din Bucuresti, toate acestea in timp ce isi vindea afacerile cu mezeluri Elit si Vericom catre Smithfield, informeaza Profit.ro

Dorin Mateiu si Voicu Vuscan, detinatorii companiei Sunset Lake, au obtinut certificatul de urbanism, indispensabil pentru imprejmuirea si organizarea santierului, care prevede posibilitatea construirii unui ansamblu rezidential cu cinci etaje.

Afaceristii au fost nevoiti sa refaca procesul de avizare pentru obtinerea certificatului de urbanism, deoarece in 2008 a mai fost emis un Plan Urbanistic Zonal, insa acesta a expirat.

Nu am avansat cu proiectul. Am primit doar certificatul de urbanism. Nu pot oferi acum detalii despre proiect“, a declarat Dorin Mateiu.

In 2008 era avizat un procent maxim de ocupare al terenului de 30% si un coeficient de utilizare de 2, ceea ce ingaduia construirea a patru blocuri cu aproximativ 200 de apartamente.

Dorin Mateiu si Voicu Vuscan au achizitionat firma care poseda terenul de 10000 de metri patrati in vara anului 2017 de la Tuca, Zbarcea si Asociatii.
Dorin Mateiu ocupă locul 88 în Top 300 Capital cei mai bogați români, cu o avere estimată la 65 – 68 milioane euro, intrand mai puternic pe piata imobiliara dupa iesirea din afacerea sa de baza.